Landhuset med masser plads

Fra stald til moderne bolig

Pill glass
Bygherres ønske er at istandsætte, delvis tilbageføre og ombygge en to-længet gård til en tidsvarende bolig til familie med 3 børn - Alt med respekt for historien og stedet særegne karakter.

Vanddammegård er beliggende på en stor landskabelig grund med egne søer, marker og lunde. Gården har i følge gamle fotos fra arkivet tidligere været firlænget i en ukendt periode, men fremstår i dag med to længer - en hovedbygning og en tidligere stald med udhus. På grunden er desuden er række forskellige småbygninger, udhuse, overdækninger og et anneks. Via en registrering af de eksisterende forhold og analyse af mulige tiltag kom vi frem til en række løsninger som på en gang respekterede historien, men samtidig kan pege fremad og give gården et nutidigt præg. Stalden istandsættes til køkken/alrum med masser af plads til gæster med loft til kip og synlige hanebånd. De eksisterende ydermure isoleres med træfiberisolering og pudses indvendigt med lerpuds. Undervejs i nedrivningen fandt bygherre en tidligere gennemgående portåbning som omdannes til store terrassedøre på begge sider af huset. Generelt genanvendes så mange eksisterende materialer, som muligt i nye sammenhænge.

Vi leverede
Idéoplæg og dispositionsforslag
Myndighedsprojekt
Løbende arkitektrådgivning
No items found.

Kunden udtaler

"

Anette har hjulpet os med at finde den helt rigtige indretning i huset, samt udarbejde byggeansøgning, tegningsmateriale m.v. Huset er bevaringsværdigt og det har derfor været en balancegang at få lavet en moderne bolig, uden at gå på kompromis med udtrykket på ejendommen. Anette har været super god til at finde den mellemvej, som kommunen i sidste ende godkendte. Vi bruger løbende Anette som sparringspartner og vi kommer helt sikkert til at inddrage Anette i det videre forløb under renoveringen af huset og i fremtidige projekter

Line og Mads